Tofujuleskinke

8. december 2010
Af Torben Axelsen

Mens der stadig er tid til at købe ingredienser ind, er det på tide at nævne opskriften på en juleskinke, der passer til alle, inklusive vegetarianere, vegarer og veganer, nemlig tofujuleskinken.

Ingredienser:

  • 1 pk koldrøget tofu
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl vand
  • ½ spsk sojasauce
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk plantemargarine

Tilberedning:

Tilsæt vand og sojasauce i hvedemelet og bland det. Omrør først tofuen til en blød masse og rør så raspen i.

Steges i ovnen ved 250 grader i 20 minutter.

Smøre til sidst med margarine.

Opskriften melder ikke noget om, hvor mange personer den er beregnet til.

Tofuen kan også skæres i skiver, som vendes i blandingen og derefter i rasp, hvorefter de steges på en pande som bøffer – hvis det skal være til en af juledagene eller til hverdag i stedet for.

At den kaldes tofujuleskinke skyldes nok, at juleskinken er det de allerfleste i Finland spiser juleaften, med mindre det er julekalkun eller ludfisk, eller i Lapland et fint stykke rensdyrkød. Og eftersom der er ret mange vegetarianere, vegar og veganer, så skal de jo ikke snydes.

Og husk, at opskriften jo godt kan skrives ud og gemmes til en anden god gang!